luni, 10 ianuarie 2011

Oltenița = Sabii si cutite

Dupa cum ne relateaza domnisoara repoterita, in localitatea Oltenita din judetul Calarasi, bataia cu sabii si cutite ar fi ceva firesc, precum mersul la paine. Aici cum nu-ti convine ceva, scoti brishca din portmoneu si-i faci "buzunar" adversarului.
In localitatea aceasta marginasa si stinghera, unde colcaie de pustani cu masini care mai de care, si de domnisoare ce se invart prin lumea mondena, Tanase Cristian aka "Dodel", capitan al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, a facut teribila greseala de a-si face aparitia, la brat cu celebra si mult prea recunoscuta Guresoaie Diana, cea care a jucat pe la mai multi fotbalisti, pe diferite pozitii. Cum pe chipul pitesteanului din Ghencea se citeste coeficientul de inteligenta subunitar si masculinitatea feroce, acesta nu a facut decat sa starneasca orgoliul din fostul iubit al Dianei, Nacu Florin, cel care i-a aratat lui Dodel de ce va trebui sa evite orasul natal a lui I. Iliescu pentru destul de multa vreme, de acum incolo. Cert e ca nu au existat sabii si cutite la fata locului, daca ar fi fost asa n-ar mai fi ramas nici bretonul de cunoscutul fotbalist, ci Tanase&co. (adica fra-su si alte 2-3 bagaboante) si-au luat-o destul de tare pe coaja de la cativa localnici bastinasi nedusi prea mult la biserica.
Asadar, pentru cine are dusmani ce se oftica, bunici ce nu vor sa le dea pensia, vecini ce asculta manele prea tare, sau catei ce nu vor sa latre, propuneti-le sa-i duceti la o plimbare spre orasul de pe malul Dunarii...............si apoi vor intelege ei de ce.




Milionar de "uichend"

In urma cu ceva luni, am fost victima unui complot FBI (adica Fraier Bantuind pe Internet). Cuprins de mirajul banilor facuti nemuncind, am gasit pe "goagal" cateva site-uri prin care iti redescopereai cariera, adica din fata propriului pc/laptop puteai "produce" niste sume de bani destul de frumusele, fara a depune un efort prea mare.
Cazul meu a fost urmatorul: am urmat pasii pe care ii descria site-ul respectiv, si in descurs de cateva ore ajunsesem sa strang o suma de bani, pentru care unii oameni , o zi intreaga, ar cara saci de ciment sau ar matura in mall. Cufundat cu mandibula in podul palmei, de sub calduroasa patura, si confortabila perna, click dupa click se strangeau "leii grei", nevenindu-mi nici mie a crede cum am putut rata atata timp o "afacere" ca asta. Banii continuau sa vina, si pana la planuri de viitor a fost decat un pas: shopping in mall fara a te mai uita la pret, sau capota de carbon pentru "motan" era doar o chestiune de timp, fiind 99,9999% convins ca o voi tine asa mult si bine. Pana cand, intr-o zi, nu departe de cea in care am purces la "consolidarea" buzunarului, lucrurile o iau razna, cel putin din punctul meu de vedere, si nenorocita de culoare rosie iese de 14 ori consecutiv (in timp ce eu mizam pe negru). Corect, v-ati dat seama, ca ma apucasem de ruleta online, pentru ca aici aveam ocazia de a paria sume mult mai mici decat daca m-as fi prezentat intr-un cazino. Ce sa mai, ajunsesem sa-mi dublez banii cu care incepusem (stransesem cam 200 de euro), si toata aceasta "munca" a ajuns in conturile cazinoului. Disperat, am mai alimentat contul cu care jucam, cu gandul ca ma voi redresa......dar nici vorba. Am cazut in gaura de tot, bucuria mea nedurand mai mult de 3-4 zile.
In fine, dupa aceasta poveste, pot spune ca sunt in masura de a da cateva sfaturi esentiale:

1. NU VA CALICITI !!!! Incepeti cu pariuri foarte mici (1 ron). Chiar daca vi se pare ca strangeti bani putini, nu uitati ca "pic cu pic se umple paharul".
Sa va demonstrez: incepeti cu 1 ron pe culoarea neagra. Nu castigati. Continuati tot pe culoarea neagra, dar de data aceasta dublati suma, deci 2 ron. Nu castigati nici de aceasta data. Pariati tot pe negru, dar de data aceasta 4 ron.....si tot asa, pana cand bila ce danseaza pe marginea ruletei isi va alege un "partener de dans" de culoare neagra. Asadar, facand un calcul reiese ca: 1+2+4+8+16+32+64=127 ron pariati pentru doar 7 maini, chiar daca la final profitul va fi doar de 1 ron.
2. Alimentati contul cu o suma cat mai mare (cel putin 100 de euro, sau echivalentul in lei, depinde de cazino)
3. Cautati cazinouri ce ofera bonusuri (ex: la 100 de euro alimentati, mai primiti 100 de euro)
Si daca veti dori sa va incercati norocul, va voi da o adresa unde sa va "documentati": http://www.fabanipenet.com/. Si daca veti mai si castiga, astept o bere din partea voastra. Succes !!!

joi, 6 ianuarie 2011

Etimologia cuvintelor obscene

Dand din una in alta, adica navigand de la o pagina web la alta (si nu ce s-ar crede la prima citire) am descoperit un clip, un semi-documentar despre originea si folosirea limbajului obscen de-a lungul timpului. Titlul clipului "In cautarea lui Malone Muistu' " lasa loc de interpretari si de folosire a imaginatiei, in functie de puterile fiecaruia. Par example : ai putea sa te gandesti la celebrul maistru Manole, cu resedinta la Curtea de Arges, care de al dracu ce a fost, in loc sa foloseasca nevasta spre indeplinirea altor scopuri si mendre, el pune fata la zid si caşuna cu şpaclul pe ea; probabil ca Ana lu' Manole i-a injurat de i-a spurcat pe ucenicii sotului, dar in ciuda acesteia, zidarii i-au spus: "Mai injura-ne si acum, fir-ai a dracu cu tencuiala de pe tine". Dar nu despre asta vorbim. Ci oameni de cultura rara (adica cei care citesc rar), pana la intelectuali incearca sa dezbata, si sa gaseasca un sens limbajului obscen folosit de la oamenii de rand, pana la cei mai cunoscuti din popor (vezi Ion Creanga- Povestea Pulei, sau diferitele 'scapari' ale scriitorului Mircea Dinescu). Ce e si mai interesant, si prin asta iti dai seama de importanta discutiei, ca pun "fata in fata" doctori in lexicologie si lexicografie, experti in comunicare, scriitori cu ERPS [street artist =)) ] si Puya, adica persoane cu ani de studiu si educatie, egali cu varsta artistului de strada, sa zicem. In fine, parerile sunt impartite, de la cei ce nu tolereaza de niciun fel astfel de comportament verbal, pana la Andrei Gheorghe care spune ca "prefer o bataie buna, in locul unei injuraturi". Filmuletul este destul de lung, dar probabil ca va v-a captiva si redescoperi alte pareri despre cuvintele, pentru care am luat-o destul de tare pe "coaja" la gradinita ca le foloseam in loc de "buna ziua".